Felix Kouwenhoven

´╗┐

Op stap

Vakantie Ardennen, juli 2014

Het huisje

Jippie! Ik ben na een lange reis samen met mama en papa en de katjes aangekomen bij het vakantiehuisje. Glijbaan en schommels, zandbak zoals beloofd zijn er!
Een meneer en mevrouw stonden bij het huisje om mij aan te wijzen waar ik kan spelen en waar het speelgoed staat. Eerst dus maar even binnen gespeeld met het speelgoed wat in mijn slaapkamer staat. Mama en papa vinden het goed dat ik het speelgoed 7 daagjes op de grond laat staan, duurt nog lang hoor. Ik vind het allemaal erg leuk!
De rest van het huisje is ook erg leuk, allemaal verschillende kamertjes, maar dat kun je zelf prima zien op de foto's

Zondag 13 juli

Vandaag hebben papa en mama mij meegenomen naar een dierenpark en het kasteel in Bouillon.
In het dierenpark waren veel verschillende dieren apen, beren, witte leeuwen, tijgers en zelfs cavias die wilde ik aaien maar schoten zo weg.
Waren wel erge slaapkoppen, bijna niemand was wakker (kijk maar naar de foto's)!
Wij zijn daarna weggegaan en lekkere pizza gaan eten in het mooie stadje Bouillon.
Daarna ben ik met papa en mama naar boven gaan klimmen om naar het kasteel te kijken en aangekomen op kasteel kwamen wij nog een stoere ridder tegen. Papa en ik zijn ook hele stoere ridders! (zie foto)
Buiten stonden grote kanonnen, vond ik ook heel erg stoer! (zie foto).
Na afdaling naar beneden lekker naar huis gegaan om daar weer verder te spelen met mijn speelgoed. Nu heerlijk slapen en morgen weer fijn op stap met mama en papa.

Maandag 14 juli

Na lekker te hebben geslapen en ontbijt zijn we met de auto gereden naar Durbuy. Ik zag een mooi kasteel en we zijn gaan wandelen in een mooie tuin. Waren allemaal groene struiken in de vormen van mensen, katten, eekhoorns, vogels en andere dieren te zien. Daarna hebben we in de kleinste stad van de wereld een rondje gelopen en broodjes gekocht en deze aan de waterkant (Lesse) opgegeten.
Na de pauze zijn wij in de grotten van Han geweest. Eerst even wachten op het treintje en uitgestapt bij de grotten. Daarna met een meneer de grotten in, die zei dat we allemaal bij elkaar moesten blijven en luisteren. Ook moest ik hand van mama of papa vasthouden. Was best fris hier (13 graden) en drupte wat water, maar dat hoort zo! Op einde van onze tocht door de grotten was er in een hele grote grot een lichtshow met muziek. Daarna was het afgelopen en kregen we voordat we de grot uit waren een kanonschot te horen. Best luid! Maar erg leuk! Buiten was er ook nog een grote speeltuin, daar lekker even wat geklommen.
Was hier best wel moe van geworden en weer naar huis gegaan. Mama heeft voor ons overheerlijke pannenkoeken gebakken.
Daarna nog even buiten aan het pannenkoekrollen en koprollen van de heuvel geweest en in badje gegaan en snel naar bed. Want morgen ga ik ook weer veel doen.

Dinsdag 15 juli

Nu al dinsdag! Vandaag hebben wij rustig aan gedaan. Vanmorgen heb ik in zandbak gespeeld en met mama naar de koeien boven op de berg staan kijken en praten. Vonden ze wel gezellig! Vanmiddag met auto door dorpje (Sohier) gereden, is het mooiste dorpje van Walloni├ź. Was maar 1 straat met veel bloemen. Daarna doorgereden naar Daverdisse en gewandeld langs de Lesse. Onderweg terug kwamen wij nog langs Grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Mama en papa zeiden dat dit een replica is van Grot van Massabielle. Weet niet wat dit betekent, maar was wel leuk om te zien. Daarna naar supermarkt en lekker weer spelen in de tuin met schommels en glijbaan. Was weer leuk dagje!

Woensdag 16 juli

Vanmorgen in de auto gestapt en gevraagd aan mama en papa waar we heen gaan. Eerst naar een Citadel in Namen, zei mama. Toen wij met de auto aankwamen zei ik "Hier zijn we toch al geweest?" Maar mama zei dat dit een ander soort kasteel was. Ik zag heel veel kanonnen, leuk voor op de foto vond ik wel. Na een tijdje zijn we naar een andere Citadel gegaan in Dinant. Erg leuk, we gingen met de kabelbaan omhoog! Daar ook weer heel veel kanonnen, met deze wilde ik ook erg graag op de foto. Daarna met een meneer rondgelopen door een gevangenis en andere ruimtes met veel geweren. En nog even van bovenaf naar beneden het stadje bekeken.
Best hoog! Nadat de meneer klaar was met het rondlopen met ons zijn we naar speeltuin gegaan. Stond een vliegtuig bij en soort kanon, ook leuk voor op de foto.
Daarna is papa in de Maas gaan zwemmen, waren veel kayaks en eenden en ook nog een boot in het water. Papa kwam er weer veilig uit en heeft ons weer veilig terug gebracht naar ons huisje. Nu best wel moe van vandaag van het wandelen en het spelen. Tot later!

Donderdag 17 juli

Vandaag heerlijk gespeeld in "Provinciaal Domein Chevetogne".
Het was een heel groot park met heel veel speelpleinen. Waarvan paar met water, dit was erg leuk! Steentjes in water doen en dan steeds weer opnieuw. Ook veel geklommen. Mama ging ook met mij mee klimmen in de boomhutten. Voor mij makkie, maar voor mama vol aan de bak! Op het laatst nog op hele hoge glijbaan geweest, was erg spannend maar ook leuk! Op einde van de dag hadden wij op deze erg warme dag een lekker ijsje verdiend. Was weer leuke dag!

Reacties

Vakantie Ardennen
Wouw Felix, jij bent nu wel een heel eind bij mij vandaan hoor! Maar ik zie dat je heel veel plezier hebt en mooie belevenissen meemaakt in die prachtige Ardennen. Heel veel plezier nog, maak nog meer van die mooie plaatjes.
Dikke X en knuf
2014-07-17

Reactie toevoegen

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen toevoegen.